video corpo

Hotel Hubertus: caught between the sky and the earth

Casalgrande Padana spa
Add to MyArchiExpo favorites

Studio Noa – Network of Architecture, the winner of first prize in the “public and service construction” category in the 11th Edition of the Grand Prix for “Hotel Hubertus”, opts for Casalgrande Padana’s Amazzonia porcelain stoneware tiles.

Hotel Hubertus is situated at the foot of the famous Kronplatz skiing resort in the Puster Valley at an altitude of around 1,350 metres. As part of redevelopment and expansion works at the hotel, Studio Noa – founded by architects Lukas Rungger and Stefan Rier and specialising in hotel construction and renovation in Alto Adige – opted for stone-effect porcelain stoneware tiles from the Amazzonia collection in the Dragon Black and Dragon Green colours for a total surface area of 2,700 square metres.

Much of the hotel was completely rebuilt as part of the work, which saw the addition of 16 new suites, a new kitchen with restaurants and traditional stube parlour rooms, an entrance hall with lobby, a reception area, a wine cellar, a gym and a relaxation area featuring terraces with panoramic views.

For the interiors, Studio Noa opted for the Dragon Green and Dragon Black colours from the Amazzonia collection. The 30x60 and 60x60 cm formats were chosen to help create spaces which feel complete yet flow into one another.

The new panoramic pool: between sky and earth

Completely tiled with porcelain stoneware tiles from the Amazzonia collection, the enchanting infinity pool seems suspended between the sky and the earth, looking out over the Dolomites valley below. The stone effect of the porcelain stoneware tiles in the Dragon Black colour works wonderfully with the stunning natural surroundings of the mountains, merging seamlessly with the surrounding landscape.

A high-impact presence in the magical panorama of the Puster Valley, the infinity pool juts out over the void, supported by four metal joists clad with wood.

Suspended 12 metres off the ground at the far end, swimmers have the impression of floating in mid-air – a sensation amplified by the glass front wall and a small section of the bottom also in transparent glass. The window – which is situated towards the far end of the pool – allows swimmers to see straight through, adding a further level of spectacle to a truly unique structure.

Hotel Hubertus (Italy)
Hotel Hubertus (Italy)

Associated Trend items