Campus Repsol

Rafael De La-Hoz Arquitectos
Add to MyArchiExpo favorites

Repsol Campus, the new company headquarters that will be inaugurated in the second quarter of 2012, will ensure universal accessibility in its buildings and facilities.

In order to guarantee full accessibility to the external environment, over a hundred volunteers including Repsol employees, their family and friends helped to identify architectural barriers in the surrounding areas of the new Campus. Repsol will make the necessary arrangement for these barriers to be remedied in a pioneering initiative that has never been carried out by any Spanish company.

The new company headquarters, which is located in the centre of Madrid and where over 4,000 will work, has been designed on a human scale.

It is composed of four buildings, each with four floors, that form a cloister garden with free, flexible open-plan spaces which are predominantly lit with natural light. The Repsol Campus has set aside 5,000 of its 32,000 square metres to offer services to its employees and is surrounded by large green areas. It has been designed to be 100% accessible, in accordance with the indications given by specialists at the ONCE Foundation (Spanish Institute for the Blind and Visually Impaired people) that is advising Repsol on universal accessibility.

Repsol's priorities include improving accessibility to both its offices and its service stations, 500 of which had been adapted all over Spain as at 2011. The company also promotes integration of people with disabilities in the workplace and has 400 employees that have some form of disability, 22% of which have positions that require a technical qualification. .

Campus Repsol

Related Searches