De Pont museum

Benthem Crouwel Architects
Add to MyArchiExpo favorites

Benthem Crouwel Architects renewed and expanded De Pont museum in Amsterdam, creating a new and much more logical sequence of public functions.

De Pont museum have been renovated and expanded, designed by Benthem Crouwel Architects.

The new wing of the museum is adjacent to the museum garden and hosts mainly film, photography and video art. The exhibition space is 20 by 27 meters. The new hall provides additional exhibition opportunities for the growing collection of the museum.

The new restaurant has an adjoining lounge – including a fireplace, which connects beautifully to the museum garden. The restaurant has been enlarged and has a central location between the old building and the new wing. The characteristic line of sight along the original outer wall of the museum remains intact and is well adapted to the current museum route.

Because of top windows, which make the spaces spectacularly bright, the ceiling almost seems to levitate. The museum shop is enlarged and is connected to the library. The recent adjustments create a much more logical sequence of public functions: entrance hall, bookstore, library, restaurant, lounge with terrace and museum garden.

De Pont museum

Related Searches