H1115-7

A.E.A (Atelier Espace Architectes)
Add to MyArchiExpo favorites

A.E.A (Atelier Espace Architectes) designed a housing building made of three heavy and vertical brick volumes placed on a horizontal polycarbonate and concrete volume.

This project began from the desire to relate to the site and the surrounding context. It is located in a small scale residential area with 3 story buildings. The main issues raised by AEA were how to anchor the project to the site and how it could have an identity in harmony with the surrounding environment.

According to the given program, the project is divided by independent volumes and then the volumes go through recombination process again. Dividing it into several volumes is a method for overcoming the relative physical size of a single mass.

Three heavy and vertical brick volumes are placed on a horizontal polycarbonate and concrete volume. This combination of materials is a new attempt to the visual effect giving the impression that the volumes resists gravity.

H1115-7

Related Searches