CASA HDM, BOLZANO

Ceadesign
Add to MyArchiExpo favorites

Doorway to the past: a contemporary architectural project preserves remnants of the past

The conversion of an ancient village farmstead into a private home has interpreted the new living spaces as “boxes” which leave the original volumetric perception unchanged. The project enhances the pre-existing building while valorising structural and material irregularities and supporting them with an interior design played out in neutral shades.

Particular attention has been given to the choice of finishes and materials: the existing resin covered floor has been repaired and treated to obtain a matt grey colour recalling that of stone, while the walls have been whitewashed in a shade resembling that of the floor. A T-shaped partition has been put up in the centre of the bathroom to leave the wooden beams of the ceiling on view and conceal the shower and sanitary fixtures on one side and a closet on the other. The room is furnished with no more than a few essential elements: the washbasin and cabinet top covered in black iron have been realized in Fossena stone and embellished by CEA taps in brushed steel.

CASA HDM, BOLZANO

Products associated

Associated Trend items